Nordmannen fikk hard medfart da han falt under trening i utfortraseen i Beaver Creek 27. november i fjor. Skadene han pådro seg var så alvorlige at hele sesongen er ødelagt.Etter prisutdelingen på Idrettsgallaen lørdag, hevdet Svindal at han trolig spenner på seg skiene for første gang etter fallet til uka.- Lysten er hele tiden der, men jeg er fast bestemt på å ta det med ro til alle skadene er leget 100 prosent. Men allerede til uka kan det hende jeg cruiser litt rolig i bakken, sa Aksel Lund Svindal til NTB.
Må gå
Han ville ikke spå noe om når comeback med startnummer på brystet finner sted.- Om ting går på skinner og jeg føler meg klar, stiller jeg i renn. Om det tar en, to eller tre måneder, vet jeg ikke. Uansett har jeg ikke behov for å begynne for tidlig. Når jeg skal kjøre konkurranse igjen vil jeg først være sikker på at jeg kan kjempe i toppen igjen. Og det ville være respektløst overfor konkurrentene mine å si at det kun tar en måned å komme tilbake i verdenstoppen etter et slikt fall.Fortsatt er det sårskaden i buken som volder størst problemer. Alpinstjernen må fortsatt gå i rolig tempo når han skal mosjonere.- For en uke siden ville jeg neppe kunnet deltatt på Idrettsgallaen. Jeg kunne vært i mer aktivitet, men vil ikke risikere noe som helst. Bare det å nyse eller hoste er en diger belastning på buken, sa 24-åringen til NTB.Fallet i Beaver Creek påførte Svindal i tillegg fire brudd i ansiktet (tre i kinnbeinet, ett i nesa). Han vant to renn i sesongåpningen før ulykken.På Idrettsgallaen lørdag ble Lund Svindal mestvinnende med to priser; utøvernes pris og beste mannlige utøver. (©NTB)