Mobilen blir ikke resirkulert

Bare en liten del av mobilene som kastes hvert år blir resirkulert til tross for at det er miljøfarlig spesialavfall.

Kultur

Nordmenn kjøpte i fjor 2,3 millioner mobiltelefoner, men returselskapet Elretur mottar bare ti prosent av de mobilene som selges hvert år.Teknisk sjef Ole Viggo Svendsen i Elretur sier det er alvorlig at de fleste mobilene folk kvitter seg med ender opp på en søppelfylling. Telefonene inneholder både bromerte flammehemmere og tungmetaller som kan være svært skadelig for miljøet.- Et forbrenningsanlegg vil aldri kunne rense det helt bort. Miljøfarlige stoffer vil sitte igjen i slagg og slam, og komme på avveie, sier Svendsen til digi.no.Bakgrunnen for returordningen er en foreskrift som pålegger produsenter og importører å ta hånd om kasserte produkter, og å gjenvinne og resirkulere materialene i produktene. (©NTB)

Nyheter
Teknologi