Politikerne krever at det offisielle Norge protesterer mot kinesernes maktbruk, skriver Dagsavisen.- Å ikke delta på åpningsseremonien i OL er en god måte å markere motstand mot kinesiske myndigheters groteske overgrep på, sier Arbeiderpartiets stortingspolitiker Anette Trettebergstuen i Stortingets utenrikskomité.Sammen med SVs Ågot Valle og Sps Alf Ivar Samuelsen ber hun kong Harald, dronning Sonja og kulturminister Trond Giske (Ap) om å holde seg unna åpningsseremonien 8. august.Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti har også luftet muligheten for boikott av åpningsseremonien dersom situasjonen ikke bedrer seg i Kina.Kongefamilien ba torsdag regjeringen om råd om hva de skal gjøre i saken.- Kongen og dronningen vil følge norske myndigheters anbefalinger i spørsmålet om deltakelse ved åpningsseremonien av de olympiske leker i Beijing, heter det i en uttalelse fra kongefamilien.Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har ingen tro på boikott av åpningsseremonien. (©NTB)