Segmentet "desktop-erstatter" lyver en smule. En desktop-erstatter er på langt nær en fullverdig erstatter av en stasjonær PC, men snarere en slags missing link mellom kompromissene som er i en bærbar PC, og en stor stasjonær PC for spill og videoredigeringsbruk.Asus M70 er ingen pusling - den er på langt nær en "bær-bar", mer en "slep-bar" PC, så den medfølgende skuldervesken forble ubrukt gjennom hele testen. PC-en er nært sagt umulig å holde i en hånd, som følge av de store målene og den høye vekten.Spesifikasjonene er derimot utrolige:
ModellModellAsus M70Asus M70
ProsessorProsessorIntel Core™ 2 Duo T9300Intel Core™ 2 Duo T9300
NettverkNettverkIntel PRO/Wireless Intel PRO/Wireless Â
Operativsyst Operativsyst emWindows VistaWindows Vista
SkjermkortSkjermkortATI Mobile Radeon HD3650 with 1GB VRAMATI Mobile Radeon HD3650 with 1GB VRAM
MinneMinneDDRII 667MHz, 2GB/ 4GBDDRII 667MHz, 2GB/ 4GB
KameraKameraInnebygget 1.3M-piksel kameraInnebygget 1.3M-piksel kamera
HarddiskHarddisk1 Terra HDD (500GBx2)1 Terra HDD (500GBx2)
TestNyhetFilmByggekvaltiet og brukTanker etter testenlagre
Dette er den første bærbare datamaskinen med hele en Terrabyte harddisk. På en terrabyte kan du lagre over en kvart million mp3-filer eller 230 ukomprimerte DVD-filmer.En bærbar PC vil ikke komme nært stasjonære PC-er når det kommer til test-resultater. HegnarOnline kjørte 3D-mark på ASUS M70 og en normalt kraftig stasjonær PC. M70 klokken inn på ca 9.000 poeng, mens en normalt kraftig stasjonær PC lå rundt 30.000 poeng i samme programmet. Med dette kan det tolkes at den middels kraftige (og langt billigere) stasjonære PC-en gir tre ganger bedre ytelse i et 3D-spill.Spillet Company of Heroes gikk flytende på M70, mens superspillet Crysis var uspillbart da det klokket inn på latterlige 2 FPS, eller usedvanlig hakkete. Dette er ikke unaturlig, da Crysis kun kan spilles på det ypperste innen datamaskiner.Maskinen har endel leketøy man ikke finner på normale bærbare PC-er. Det mest spennende og praktiske var ansiktsgjennkjenningsprogramvaren. Med denne kan du bruke ansiktet ditt for å logge deg på PC-en, og dette fungerer utmerket. Her ser du Thor, idet han logger på:Det er en veldig stilig funksjon, som kan brukes som et alternativ til passord eller fingeravtrykkleseren.Maskinen har både Blu-ray-avspiller og subwoofer, så det var med stor skuffelse HegnarOnline måtte innse at det ikke var mulig å spille av Blu-Rayplater uten å gå til innkjøp av programvare til 300 kroner. Dette er besynderlig, da PC-en koster nære 20.000 kroner. HegnarOnline lyktes altså ikke å spille av en Blu-rayfilm på PC-en.Maskinen oser av kvalitet og et detaljefokus. Listene som ligger rundt høytalerne og tastaturet er pene. Maskinen er stiv og fin, noe som gjør at om brukeren skulle transportere den, hadde den tålt det. Men med en egenvekt på noe under 1 milliard kilo, så hører denne hjemme i hjemmet.Ved sterk belasning bråker viften en smule, men dette er som forventet med et slikt kraftig oppsett. Ved lang tids bruk kan denne støyen virke svært forstyrrende.Til en pris på ca. 19.000 kroner, er det vanskelig å se hvem som skal kjøpe denne maskinen. Den er litt for puslete for å spille de helt nye spillene, for tung for å ha med seg noen plass, og bråker for mye for å ha den med i sofaen. Høytalerne spiller bedre enn på noen annen bærbar PC, men dette er ikke nok til å vinne HegnarOnline over. Maskinen er ikke den desktop-erstatteren vi hadde forventet, men den kan en utrolig mengde data.Men er det verdt 19.000 kroner?