Grand Theft Auto er et spillkonsept som ble introdusert til verden første gang i 1997. Det var da en fullstendig revolusjon i spillverden, mens de to første utgavene hadde en gud-vinkel på "kameraet", så var i tredje utgave spillet virkelig kom til sin rett, da det fikk tredjepersonsvinkel.Spillet tar utgangspunkt i en gangster langt nede på rangstigen, og spilleren kan enten fokusere på oppgaver for å klatre i hierarkiet, eller så kan spilleren skape kaos fritt. Det baserer seg på å stjele biler, slåss, skyte og annen antisosial oppførsel.Det er knyttet store forventninger til spillet GTA IV.Her er den første traileren til spillet:Her er trailer nummer to:Se hele testen fra Gametrailers.com her. Spillet fikk 9,8 / 10 poeng. Tilnærmet perfekt med andre ord.Se hele testen fra Gameplay.com her: