Veko er størst i verden

Ekstremsportveko på Voss er verdens største ekstremsportfestival. Kulturminister Trond Giske kommer for å åpne festen søndag.

Illustrasjon: Foto: Adrian Nicholas - mil.no
Kultur

Søndag braker det løs på Voss, da starter verden største ekstremsportfestival.Ekstremsportveko tiltrekker seg 1.200 utøvere, 250 pressefolk og minst 15.000 publikummere, skriver DN. Arrangementet har et budsjett på 6,2 millioner kroner, og 2,2 av disse kommer fra sponsorer. Resten må arrangørene stå for i form av inntekter fra billetter og ølsalg. I 2002 gikk de nesten konkurs, for så å ende med overskudd i fjor.- Drømmen er fint vær. Først bekymret jeg meg for lite vann i elvene, så for lite snø og så for vindforholdene. Blir været bra, blir det topp, da smelter det nok til elvene. Det gir med gåsehud å se så mange lekne folk på Voss på en gang, sier festivalsjef Margrethe Alm til DN.Arrangementet kan på grunn av overnattingsbegrensninger ikke vokse noe særlig mer. Satsningsområdet er å øke kvaliteten innen hver gren.Kulturminister Trond Giske kommer også til Ekstremsportveko. Han kommer i egenskap av å være minister og slipper derfor å betale for billett. For alle andre koster festivalpasset 1.200 kroner. Det samme koster ekstrempasset, mens deltagerpass koster 900 kroner.Flere priser her.

Nyheter
Næringsliv