Branns CL-motstander klar

Brann skal ut i Champions League-kvalifisering denne høsten. Her er laget bergenserne først må slå ut på veien mot Europa.

Foto: Scanpix

Branns lange vei mot mesterligaspill begynte med trekning i den franske byen Nyon i dag klokken 12. Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvem bergenserne kom til å trekke opp av hatten. En vanskelig motstander allerede tidlig kunne bety at bergensernes Europa-drømmer ville blitt svært så kortvarige.Nå er det imidlertid klart at Brann møter enten Ventspils fra Latvia eller laget Llanelli fra Wales.Disse to lagene møtes i runden før Brann kommer inn, og seierherren her skal altså bryne seg på Bergens stolthet.Noen drar kanskje kjensel på laget Ventspils. De spilte nemlig mot Rosenborg i UEFA-cupen i 2003, og ble bortimot hakkemat mot trønderne. Rbk vant 10-1 sammenlagt mot den latviske gjengen. Llanelli fra Wales er et heller ubeskrevet fotballblad for de fleste. Laget vant serien i Wales ganske suverent forrige sesong, og har vært i toppen i Wales de siste 3 årene.Brann var på forhånd seedet i 2. runde. Det er totalt tre runder. I den tredje, der Brann vil være useedet, kan flere av europeisk fotballs storkanoner bli potensielle motstandere. Denne runden trekkes 1. august.UEFA-seedingen blir gjort ut fra klubbenes og nasjonenes innsamlede poeng de siste fem årene. Hver klubb har sin såkalte UEFA-koeffisient. Branns koeffisient er 12,400. Til sammenligning har toppseedede Chelsea 124.996.