Brynestad mener Lyn må selge unna spillere

Atle Brynestad vil kvitte seg med Lyn, men nye investorer er foreløpig ikke på plass. Forretningsmannen mener at den kriserammede Oslo-klubben må selge unna spillere.

Lyn-trener Henning Berg. Foto: Scanpix

- Lyn har budsjettert med et driftsresultat 8,9 millioner kroner i minus i 2008. De pengene og mye mer har de allerede fått av meg i år. Hvis det er slik at de har mindre inntekter og større utgifter enn de hadde regnet med, så må de tilpasse seg virkeligheten og redusere kostnader og selge spillere, sier Brynestad til Aftenposten.Brynestad er forundret over at Lyn ikke nappet på hans såkalte tilbud om å kjøpe klubben tilbake for én krone. Oslo-klubbens ledelse godtok ikke betingelsene som fulgte med en slik avtale.13 av Lyns spillere har kontrakter som går ut ved sesongslutt.- Gunnar Martin Kjenner har gjort en nøktern verdivurdering av spillerstallen, og mener den er verdt 55 millioner kroner. Derfor mener jeg at tilbudet jeg har gitt Lyn er ekstremt gunstig. Det er med undring jeg registrerer at de sier nei til det, sier Brynestad.Han sier til Aftenposten at han har stusset over enkelte uttalelser i mediene den siste tiden. Brynestad benytter også anledningen til å gå i strupen på fotballrådgiver Terje Liverød. Den siste tiden har han uttalt seg om «det økonomiske rotet» som Brynestad skal ha etterlatt seg i den ærverdige Oslo-klubben.- Da sier jeg; hvem er Terje Liverød? Jeg ser det snakkes om ham som en mulig investor. Jeg håper klubben får inn mer ordentlige folk, sier Brynestad til Aftenposten.Fredag ble det kjent at Brynestad selger hele Smart Club-kjeden til Coop Norge.(©NTB)