Fotballavtalen - hva skjer?

Energiselskapet Lyse mener fotballens TV-avtale skal underskrives og presenteres fredag, men NFF hevder avtalen ikke er klar.

Foto: Scanpix

Lyse ser ut til å ha sikret seg rettighetene til å vise søndagskampene fra eliteserien. Det Stavanger-baserte selskapets styreleder sier avtalen presenteres på en pressekonferanse i Oslo fredag.- Ja, vi har fått beskjed om at avtalen skal undertegnes på en pressekonferanse i hovedstaden fredag formiddag, sier styreleder Ivar Rusdal til Kampanje.I en tekstmelding til NTB bekrefter Rusdal at han har fått beskjed om en presentasjon fredag.- Ifølge den informasjonen jeg har fått i dag skal dette skje i morgen. Men det er opp til NFF å bekrefte dette, skriver han torsdag kveld.NFF forhandler ennåMen fra Norges Fotballforbund får NTB opplyst at det fortsatt forhandles om avtalen.- Det er slett ikke sikkert at vi er i mål med alt ennå. Alt må være på plass før vi offentliggjør det. Derfor har ikke vi gjort klar til en pressekonferanse fredag, sier mediekontakt Jon Mørland.- Vi er fortsatt inne i en forhandlingsprosess. Uttalelsene fra Lyse kommer nok som et svar på flere dagers mas om når og hva, sier NFFs forhandlingsleder Knut Kristvang til NTB.Flere svarHan vil ikke bekrefte at Lyse er en del av den sluttforhandlingen NFF er inne i nå.- For et par dager siden gikk vi over i denne nye forhandlingsrunden. Der skal vi forhandle oss helt ferdig. Jeg vil ikke si noe om aktører. Det er heller ikke bare ett svar forhandlingsprosessen venter på, men flere, sier Kristvang.NRK, som etter alt å dømme har sikret seg lørdagskampen, venter på beskjed fra NFF om når avtalen skal presenteres.- Timingen på dette styres helt av fotballforbundet. Vi vet ikke mer om skjema her enn det som står i mediene, sier kanalens kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin. (©NTB)