Hushovd fikk ny sykkel til 4,6 mill.

Thor Hushovd har fått ny sykkel. Den har kostet ikke mindre enn 4,6 millioner kroner å utvikle.

Foto: Scanpix

Thor Hushovd har, i følge VG, fått ny sykkel til 4,6 millioner kroner. Det er prisen for å utvikle en helt ny og spesialtilpasset temposykkel til tour-oksen fra Grimstad. Og Hushovd har selv vært med på utviklingen hos sykkelprodusenten Look .Sykkelen er laget i karbon og veier 7,8 kilo, inkludert de spesiell tempodekkene, såkalte platedekk. Den veier 0,7 kilo mindre enn den forrige temposykkelen til Thor Hushovd og er 7 prosent mer aerodynamisk enn den "gamle" 496-modellen.Sponsormanager for sykkelprodusenten Look , som har utviklet sykkelen, sier til avisen at det har tatt fire år og at det bare er to syklister som har den på dagens tempo. Det er Hushovd og lagkameraten Laszlo Bodrogi. 2. etappe vant forøvrig Hushov på en mer "ordinær" Look 595.Temposykkelen kommer imidlertid i butikkene til høsten. I følge VG ventes den da å koste et sted mellom 75.000 og 100.000 kroner.