Hushovd vant - men blir ikke rik av det

Norges fremste syklist, Thor Hushovd, vant en etappeseier i Tour de France, men han håver ikke inn av den grunn.

Foto: Scanpix

Sykkel er, på tross av det mange tror, en sann lagsport. Et sykkellag får derfor lønn på lik linje med et fotballag, der alle tjener godt om laget gjør det bra. Så Thor Hushovds etappeseier i går blir samlet i en pott, sammen med inntjening fra annonsører, hvor dette deles likt på laget.- Alt går gjennom laget. Mekanikerne får 15 prosent, også deler vi rytterne resten på slutten av året, sier Hushovd til VG.Markedsverdi- For Thor sin del er hans største bonus at han opprettholder sin markedsverdi som spurter, sier trener Atle Kvålsvoll til VG.Thor Hushovd har nok til smør på brødskiva, da hans fastlønn er på rundt 8 millioner kroner. Bonusutbetalinger og premier er på "bare" 300.000 kroner på toppen av dette.