Ingen Thorkildsen i NM

Andreas Thorkildsen kommer ikke til å delta i friidretts-NM 20. juli. Han dropper norgesmesterskapet til fordel for internasjonal matching.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Spydkasteren skal delta i Golden League-stevnet i Roma 11. juli og Super Grand Prix-stevnet i Stockholm 22. juli. Det fordi han ønsker å finne den gode kastfølelsen før han skal forsvarere OL-tittelen i Beijing.Ut av de opprinnelige planene går NM 20. juli og Golden League-konkurransen i Paris 18. juli.Styret i Norges friidrettsforbund har gitt sin aksept for at Andreas Thorkildsen ikke starter i årets friidretts NM.- Vi har én tittelforsvarer i OL og det er Andreas. Når han kommer til oss og sier at han ønsker å kaste disse to stevnene for å være maksimalt forberedt til OL, så er vi villige til å gjøre et unntak fra regelen. Vår vurdering er at det å forsvare en OL-tittel går foran NM-deltakelse i år, sier president i Norges Friidrettsforbund Svein Arne Hansen. (©NTB)