Justine Henin snakker ut

Belgieren Justine Henin sjokkerte tennisverdenen da hun la opp ti dager før årets French Open.

Foto: Glenn Thomas - Creative Commons

I et intervju med laureus.com snakker hun for første gang ut etter bruddet med tenniseliten. Kvinnetennisen vakler i savnet av en klar ener etter at 25-åringen sa slutt.- Jeg hadde ikke gløden i meg lenger. Og når man ikke har gløden så er det på tide å gå, sier hun. Men gløden kan komme tilbake.- Jeg kan ikke si helt sikkert at jeg ikke kommer tilbake, fordi jeg hater å si aldri. Men når jeg gjør noe så gjør jeg det 200 prosent. Og når jeg sier det er over, så er det over, sier hun.Belgieren var en soleklar verdensener. Som 25-åring kunne hun se tilbake på en karriere med sju Grand Slam-titler da hun la opp. En tittel vant hun aldri. Og det er kjedelig å tenke på nå som Wimbledon-turneringen går for fullt.- Det (å ikke vinne Wimbledon) var den største skuffelsen i min karriere. Det er en stor tradisjon. Jeg elsker turneringen. Men spillet mitt var ikke godt nok og jeg manglet selvtillit på gress, sier hun.I årets turnering på gressmattene utenfor London har de toppseedede spillerne røket en etter en. Ana Ivanovic kom til turneringen som nybakt French Open-vinner, verdensener og favoritt, men måtte tidlig se seg slått.- Det er veldig vanskelig å vinne sin første Grand Slam-tittel. Da kommer forventningene. Man får mye press på seg. Hun er nummer en i verden nå og trenger tid til å venne seg til det, sier Henin.En som ikke trenger tid til å venne seg til å være ener er Roger Federer. Han har toppet listene i flere år, men får kamp til døra om årets Wimbledon-tittel. Rafael Nadal truer fra toerposisjonen.- Jeg håper Roger Federer vinner igjen. Men jeg ser at Nadal er sterk, sier Justine Henin. (©NTB)