Kniver om EM-tittel på bursdagen sin

Norges deltaker i kokke-EM, Geir Skeie, fyller 28 år onsdag og håper å toppe dagen med seier og bursdagshyllest fra Jørn Hoel.

Fotograf: Bent Raanec&Sarah Cameron Sørensen/EFF

Som førstemann ut på Bocuse d'Or Europes andre dag i Stavanger var Skeie i gang allerede klokka 7 på morgenkvisten.- Jeg må gjøre alt klart, pakke alle ingrediensene til hovedretten. Det ser bra ut så langt. Nå er det bare jeg som kan ødelegge dette her, sier Skeie til NTB mens han effektivt behandler ytrefileter av lam.Alle deltakerne lager sine tre retter fra bunnen, og kontrollører snoker rundt kjøkkenavlukkene for å sjekke at ingen har smuglet inn råvarer som ikke er godkjent. Skeie kan menyen sin i blinde og er fast bestemt på å vinne.- Det er en perfekt bursdag det her. Det kan bare bli bedre på en måte: Hvis jeg vinner, sier kokken fra Fitjar.Foreløpig har ingen sunget bursdagssang, og feiringen sparer han til kvelden.- Jeg så Jørn Hoel var her, så kanskje han kan hjelpe meg, gliser han mens han vakuumpakker råvarer.