Manglerud Star må fjerne omstridt reklame

Manglerud Star erter opp fotballforbundet med å spille med reklame betalt av utenlandske spillselskaper. Innen torsdag må MS fjerne draktreklamen.

Siden 2000 har Manglerud Star mottatt drøyt 7 millioner kroner i tippemidler. At de nå mottar 320.000 kroner for å spille med ansvarligspill.org på draktene blir sterkt mislikt i Norges Fotballforbund.De sendte saken til Lotteritilsynet som har gitt MS frist til torsdag med å «stanse all bruk av drakter med reklame for www.ansvarligspill.org samt annen markedsføring av nettstedet», skriver Aftenposten.- Manglerud Star har høstet millioner av kroner på spillemidler. I beste fall er dette en type dobbeltmoral som ikke holder vann. Illojalt så det holder mot norsk idrett, freser NFFs generalsekretær Karen Espelund.Manglerud Stars herrelag vil spille med den omstridte draktreklamen i kampen mot Stabæk i cupen onsdag.- Etter Stabæk-kampen vil vi vurdere hva vi skal gjøre. Vi har anket saken til Byfogden med krav om midlertidig forføyning om å få spille videre med draktene, så får vi se hvor fort saken kommer opp i rettsapparatet, sier MS-leder Tom Arne Nyborg til Aftenposten.Oslo-klubben mener NFF har sovet i timen når det gjelder internasjonale spillselskaper.- De har ikke fått med seg det som skjer i spillmarkedet i Norge og Europa. Flere og flere spillmillioner forsvinner ut av Norge. Ungdommen spiller på nettet, de eldre på Norsk Tipping og skjevfordelingen øker fra år til år. Norsk idrett må få tak i de pengene. Det er da vi foreslår å lage en lisensordning, som går ut på at spilloperatører får operere her i landet mot at de betaler en lisensavgift eller eventuelt en type skatt, sier Nyborg.Dersom MS ikke retter seg etter Lotteritilsynets vedtak, kan klubben bli ilagt en tvangsmulkt på 250.000 kroner. (©NTB)