Nadal ordnet drømmefinale mot Federer

Rafael Nadal hadde små problemer med å feie Rainer Schüttler av banen. Søndag er han klar til drømmefinale mot Roger Federer.

Nadal og Federer - Foto: Scanpix

Spanske Nadal er klar for sin tredje strake Wimbledon-finale etter å ha slått tyske Schüttler 6-3, 7-6 (7-3), 6-4. Tidligere på dagen fredag hadde Federer ordnet sin finaleplass etter seier over russiske Marat Safin. Dermed kommer første- og annenseedede til å møtes i Wimbledon-finalen i år. Det er en ren drømmefinale.- Jeg spilte ikke opp mot mitt beste i denne semifinalen. Spillet var ikke av samme kvalitet som i kvartfinalen og i annen runde, sa Rafael Nadal etter at finaleplassen var sikret på Wimbledon-gresset.Nå satser Nadal på å bli den tredje spilleren i historien som vinner French Open og Wimbledon-turneringen i en og samme sesong. Dersom han skulle vinne blir han også den første spanieren som vinner Wimbledon-turneringen siden Manuel Santana klarte det i 1966.- Jeg er bare kjempefornøyd med å ha spilt meg fram til en ny finale. Det er stort å møte verdens beste spiller, sa Nadal lørdag ettermiddag (©NTB)