OL-vinner heroin-skyldig

Tim Montgomery, tidligere OL-vinner på 100 meter, erklærte seg torsdag skyldig i en tiltale om heroinlanging.

Montgomery vant to OL-gull i 2000, og to år senere satte han verdensrekord på 9,78. Rekorden og medaljene ble tatt fra ham da han senere medga dopingmisbruk.Amerikaneren soner allerede en dom på fire års fengsel for deltakelse i en sjekksvindelaffære. Han erklærte seg torsdag skyldig i en tiltale om besittelse av heroin med hensikt å distribuere, og i salg av over 100 gram heroin.Ifølge tiltalen solgte Montgomery 111 gram heroin til en politispaner for 8500 dollar. Minstestraffen for narkotikatiltalen er fem års fengsel. 33-årige Montgomery får dommen 10. oktober.Montgomery var tidligere kjæreste med den kvinnelige toppsprinteren Marion Jones, og de har et barn sammen. (©NTB)