Tidenes første kokke-EM startet i Stavanger

Tirsdag morgen var det «cook-off» for ti av 20 deltakere i Bocuse d'Or Europa - kokke-EM. Noen timer senere foresto fylkesordfører Tom Tvedt (Ap) i Rogaland den offisielle åpningen.

Flankert av tungvektere som kokke-VMs far, Paul Bocuse, Ingrid Espelid Hovig og president i Bocuse d'Or Europe, Eyvind Hellstrøm, priset Tvedt matfylket og ønsket velkommen.I bakgrunnen ble det kokkelert frenetisk i de ti kjøkkenavlukkene der tiden rant ut for deltakerne: Forrettene med norsk laks skulle presenteres for dommerpanelet etter åpningsseremonien.- Det verste som kan skje, alle kokkers evige mareritt, er at noe skal gå helt galt med presentasjonen. De lager bare tolv tallerkener: Ti til juryen, en til fotografering og en til hovedjury, sier fjorårets norske deltaker i VM, Sven Erik Renaa til NTB.Europas dyktigste kokker har først vunnet sine nasjonale konkurranser for å få delta i EM. I tillegg til ære, penger og pokal kan de beste av dem se fram til å delta i VM i Lyon i Frankrike neste år.For første gang i konkurransens historie står norsk lam på menyen som hovedråvare i hovedretten. Norges deltaker, årets kokk 2007, Geir Skeie skal i ilden onsdag morgen. Vinneren annonseres onsdag kveld. (©NTB)