Touren er i gang

Tour de France startet som planlagt fra Brest lørdag. Kurt Asle Arvesen i den norske mesterskapstrøya lå blant de fremste da starten gikk.

Foto: Scanpix

Tour-direktør Christian Prudhomme satte rittet i gang ved å vifte med flagget fra følgebilen klokka halv ett. De 180 rytterne satte opp et voldsomt tempo og var i gang med lørdagens etappe som ender i Plumelec og måler 197,5 kilometer.Cadel Evans og Alejandro Valverde er de to største sammenlagtfavorittene i år. Fjorårsvinneren Alberto Contador er ikke med fordi han kjører for Astana-laget som ikke er velkommen i Touren.To nordmenn er med. Thor Hushovd kjører som kaptein for det franske laget Crédit Agricole. Målet hans er å kjempe om den grønne sprinttrøya. Kurt Asle Arvesen kjører for danske CSC Saxobank og håper å kunne kjempe om en etappeseier.Rytterne skal totalt gjennom 3500 kilometer i løpet av det tre uker lange rittet. (©NTB)