Trendguru åpner utstilling med norsk kunst

Norsk kunsthåndverk av glass, keramikk, treverk eller tekstil fra 100 norske bidragsytere danner utstillingen «A world of folk» som åpner i Sandnes lørdag.

I samarbeid med Stavanger2008 åpner trendanalytiker Li Edelkoort den store design- og kunsthåndverksutstillingen i Vågen i Sandnes. Paris-baserte nederlandske Edelkoort har stått for utvalget. Også en håndfull internasjonalt anerkjente designere er representert i utstillingen som er åpen og gratis til 5. oktober.- Norske designere og kunsthåndverkere er best når de jobber nær sine materialer og får fram eleganse og råhet. Dere har mange tradisjonelle kunstnere som mestrer sine områder fantastisk med sitt unike ståsted lokalt, sier Li Edelkoort til NTB.De sentrale spørsmålene bak utvalget er blant annet «Hvordan vil våre omgivelser se ut om et år eller to?», «Hvilke former vil vi omgi oss med?» og «Hvilken mat vil vi spise?». Som etterspurt trendguru verden over har Edelkoort lang erfaring i å svare på spørsmålene. (©NTB)