Vikings UEFA-motstander klar

Stavangers store stolthet Viking skal ut i UEFA-cup i høst. Sjekk hvem laget først må bryne seg på.

Scanpix / Scanpix

Viking Fotballklubb har trukket laget FK Vetra fra Litauen i første kvalifiseringsrunde til UEFA-cupen.Det er klart etter dagens trekning i Nyon, Frankrike.Vetra kom på femte plass i den litauiske serien i fjor, og må sies og være en overkommelig motstander for Viking. Laget kvalifiserte seg til UEFA-cupen som tapende cupfinalist i den hjemlige serien.- Det er vanskelig å si noe om dette laget, for vi vet veldig lite om dem. Det første vi skal gjøre er å prate med Andrius (Velicka red. anm) som kjenner laget, sa Uwe Rösler til Aftenbladet.no like etter trekningen.Viking-spissen Velicka (som snart forlater klubben til fordel for skotske Rangers) er fra Litauen og har tidligere spilt for Kaunas i samme divisjon som Vetra.Skulle Viking slå ut FK Vetra, og komme seg helt inn i gruppespillet i UEFA-cupen, venter imidlertid langt sterkere motstand. Forrige gang Viking forsøkte å komme seg til gruppespillet gikk det riktig så bra. Laget slo ut Austria Wien på veien og endte også opp med å slå det franske laget Monaco i selve gruppespillet. Stavanger-laget greide imidlertid ikke å komme seg videre fra denne runden.