USA hadde få problemer med å ta seg videre da de møtte Japan. Lagene som sammen med Norge gikk videre fra gruppe G barket sammen i Beijing. USA imponerte med 4-2-seier.Japan tok imidlertid ledelsen, og kanskje de amerikanske jentene fryktet at det ville gå med dem som det gikk med Norge i møtet med japanerne. Da vant Japan hele 5-1. Men de var aldri i nærheten av å gjenta den prestasjonen mandag.USA kjempet seg tilbake anført av en Angela Hucles i storslag. Hucles sto for to av målene, mens Lori Chalupny og Heather O'Reilly scoret de andre.Dermed blir det en reprise av finalen i Aten for fire år siden. Da vant USA 2-1 over Brasil etter ekstraomganger. Men i år har kanskje Brasil favorittstempelet.Imponerende av BrasilFor Brasils semifinale var sensasjonell. Brasils fotballkvinner viste ingen nåde da de knuste Tyskland 4-1 og tok seg enkelt til OL-finalen. Også Brasil vendte 0-1 til seier, og de revansjerte tapet i fjorårets VM-finale som også ble spilt i Shanghai.- Jentene mine er fantastiske, fansen hjalp oss også. Men det viktigste er ikke å vinne, men å delta, sa Brasils landslagstrener Jorge Barcellos. OLs toppscorer Cristiane er imidlertid uenig med treneren.- Hele laget sikter seg inn på gullmedaljen nå, sa hun.Cristiane scoret to og Marta ett lekkert mål da Brasil fikk revansj for tapet i fjorårets VM-finale.Det var imidlertid den aldrende storspilleren Birgit Prinz som åpnet ballet og sørget for at Tyskland ledet 1-0 etter 10 minutter. Brasil tente på alle pluggene, men klarte ikke å svare før det var spilt 43 minutter. Da utlignet Formiga.I løpet av åtte minutter etter pause puttet stjernespillerne Cristiane og Marta på to raske, og dermed ble det tungt for Tyskland som til slutt tapte 1-4 etter nok en Cristiane-scoring et kvarter før slutt.Brasil vant til slutt lettere enn i kvartfinalen mot Norge, som slo USA 2-0 i den første gruppespillkampen. (©NTB)