Nordmannen ble informert om den positive prøven torsdag, få timer før han skulle ri individuell finale. Hansen var best av alle i de innledende omgangene, og han var en viktig årsak til Norges sensasjonelle bronsemedalje.Om analysen av B-prøven bekrefter funnene i den første prøven, vil Norge sannsynligvis bli diskvalifisert.Alle de fire hestene har vist spor av det forbudte stoffet, som populært sagt er det "sterke" i rød chilipepper. De tre andre hestene representerer Tyskland, Irland og Brasil. Tyskerne fikk beskjeden onsdag, de tre andre torsdag, samme dag som sprangfinalen.De norske ble avhørt om saken så sent som klokken 16 Hongkong-tid, tre timer før start. Etter avhørene gikk FEI ut med informasjon om at ekvipasjene er suspendert. De var allerede strøket fra startlisten.A-prøvene av hestene er blitt analysert på laboratoriet ved Hongkong jockeyklubb. Etter de nye reglene kan ekvipasjer bli utestengt før B-prøven er analysert. (©NTB)