Superkjendis og radiostjerne Howard Stern punget nylig ut 5.400 kroner for å prøve seg i et sjakkparti mot nordmannen Magnus Carlsen. Kometen Carlsen spilte forrige tirsdag mot hele 25 motstandere på én gang under et internett-arrangement, skriver Nettavisen. Inntektene fra sjakk-stuntet skulle gå til stormester Dusan Popovic (25), som er rammet av akutt nyresvikt og trenger en transplantasjon som koster rundt 560.000 kroner.Sjakk-interesserte Howard Stern, kjent fra radio samt spillefilm om eget liv og karriere, bladde opp 1.000 dollar for å være med. Eksentriske, frekke og rappkjeftede Stern er superkjendis i USA, og bladet Forbes rangerte ham som nummer 7 på sin årlige Celebrity 100-liste i 2006.Stern greide imidlertid ikke å tukte Carlsen, men han er "tydeligvis en ganske habil spiller", sier administrator Tarjei Svensen hos ICC til Nettavisen.Carlsen vant forøvrig 24 av de 25 partiene han spilte i forbindelse med veldedighets-arrangementet.