Google Chrome er en av de mest omtalte IT-nyhetene det siste året. Både det faktum at Google forlater Firefox, og det at de utvikler noe helt nytt, har hevet IT-øyenbryn verden over. I Norge var det nok mange Opera-aksjonærer som ikke var så fornøyd med å få en av verdens største IT-selskap, og uten tvil det mest dynamiske, som konkurrent. Opera-aksjen er ned 20 prosent fra Google Chrome ble kjent.
Hva er så spesielt med Chrome?EnkeltFaner som ikke krasjer nettleserenPopups og HTMLHastighet I denne testenNettstedene du ikke vil at noen skal vite omKnuser konkurrentene klikk her
Google Chrome tar konvensjonene i nettleserverden, og kaster dem ut. Google starter da med blanke ark når de utvikler en ny nettleser. Med Chrome får du en nettleser som tar utgangspunkt i internett slik det er i 2008. Med Internet Explorer, Firefox og Opera, har nettleserne blitt bygget på eksisterende standarder og plattformer. De har da arvet svakheter fra en tid før Youtube, flash og andre berikende nettobjekter.Google gjør det enkelt for brukerne. Du blir møtt med en blank side, noen få knapper, og et felt for å skrive inn tekst eller adresser. Google benytter seg av adressefeltet til søk. Her kan du søke i nettadresser og gjennomføre Google-søk.Google Chrome bruker naturlig nok faner. Chrome tildeler hver fane sin egen prosess, slik at nettleseren ikke må lukkes om en prosess krasjer. Dette er et stort problem med alle de overnevnte nettleserne.Når du åpner en ny fane, velger Google dine mest brukte sider som små bilder, og sjansen er stor for at siden du ønsker å åpne, er på denne listen. Googles algoritmer er simpelt hen best i klassen, som vi alle kjenner fra google.com.Måten Chrome håndterer popups, er meget elegant. Hvert vindu som åpnes automatisk, kommer som en liten mikrofane. Dette sørger for at popups ikke er plagsomme, men at den er der om du trenger den. Meget elegant.Google Chrome gjør det lett å utforske HTML-koden på nettsiden du besøker.Med Google Chrome får du hastighet. Du får en nettleser som er mange ganger raskere på alle bruksområder enn de andre nettleserne. knuser Chrome sine konkurrenter når det kommer til hastighet.Ønsker du å besøke nettsteder uten at dette blir lagret på maskinen, har Chrome en egen funksjon til dette. Denne funksjonen lagrer ingen elektroniske spor på maskinen fra nettstedene.Ønsker du å laste ned Google Chrome, .Dessverre for Opera-aksjonærer er nå Google Chorme den beste nettleseren på markedet, med Firefox hakk i hæl, med Opera på en tredjeplass, og Internet Explorer er den svakeste av de største.Dette er den første betautgaven, og det er ekstremt imponerende hvor bra Googles algoritmer fungerer.