Dermed kom Norge skjevt ut i kvalifiseringen, med poengtap hjemme mot det antatt svakeste laget i gruppen. Om en måned står to vanskelige kamper mot Skottland (borte) og Nederland for tur, og faren for overvintring med mager poengfangst er stor.Norge var klart best mot et islandsk lag som ikke skapte stort mer enn de to dødballene de scoret på, men det kunne gått enda verre. I det 86. minutt sendte Stabæk-spiss Veigar Pall Gunnarsson et skudd i innsiden av stolpen bak Rune A. Jarstein. Han var noen millimeter fra å bli matchvinner med sin første berøring, sekunder etter at han ble byttet inn.Det ville vært blodig urettferdig. Island må være fornøyd med scoringene av Heidar Helguson og Eidur Gudjohnsen som ga et overraskende bortepoeng.Den norske venstresiden med John Arne Riise og Fredrik Winsnes terroriserte i perioder gjestene. Iversen, som forrige måned ble hjemsendt i skam fra landslagssamling, viste som fremste hjørne i Hareides midtbane-«diamant» hvor giftig han kan være og sendte laget i ledelse to ganger. Men det var ikke nok.Hareide valgte på stillingen 2-1 og 25 minutter igjen å endre formasjon fra 4-3-1-2, som hadde fungert bra, til den gamle 4-2-3-1-formasjonen. Det ble ingen suksess. Pasningsfoten til Winsnes ble mindre effektiv i den ene ankerrollen, og Norge fikk ikke til noen virkelig sluttspurt etter Eidur Gudjohnsens utligning i det 69. minutt.(©NTB)