Doper seg på kaffe

Antidoping Norge kritisk til koffeinbruk.

Foto: Scanpix

Antidoping Norge reagerer på langrennslandslagets aktive bruk av koffein før og under konkurranser.- Blir stoffet brukt for å øke prestasjonene, danner det et grunnlag for en debatt om koffein skal tilbake på dopinglista, sier leder Anders Solheim i Antidoping Norge til NRK.Søndag ga Therese Johaug en blanding av kaffe og cola æren for at hun var raskeste kvinne opp monsterbakken i Val di Fiemme.- Jeg fikk en kaffe- og colablanding før start. jeg tror det gjorde susen, for jeg kunne bare gå og gå opp bakken. Jeg ble aldri ordentlig stiv, sa Johaug til NRK like etter løpet.Landslagslege Ellen Moen sier at «colablandingen» blir tilbudt alle løperne før konkurranser, og at halvparten takker ja.- De blir tilbudt blandingen 15 minutter før start, og vi gjør det fordi vi har erfart at koffein har en oppkvikkende effekt, sier hun.WADA fjernet i 2004 koffein fra dopinglista, men stoffet er på den såkalte overvåkingslista. Dersom WADA mener at koffein blir misbrukt som et prestasjonsfremmende middel, kan det igjen bli forbudt. (©NTB)