Hushovd flytter til Monaco

Thor Hushovd er på flyttefot igjen. I disse dager skal han skaffe seg bopel i Monaco.

Hushovds nye hjem, Monaco - Foto: Scanpix

Flere profilerte idrettsutøvere bor eller har bodd deler av sin aktive karriere i miniputtstaten ved Middelhavet. Petter Solberg bor der fremdeles mens Kjetil André Aamodt bodde der under en del av sin karriere. En rekke utenlandske idrettsprofiler bor også.Hushovd har de siste årene bodd i Sveits, et land som også har en snillere skatt enn den norske, men som ikke kan konkurrere med Monaco.- Det er klart at det er et økonomisk aspekt ved flyttingen også, men det er langt fra det viktigste, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til Aftenposten.no.- I Monaco vil Hushovd finne et sykkelmiljø og flere å trene sammen med enn i Sveits. Blant annet bor det en rekke australske toppryttere i Monaco, deriblant Hushovds tidligere lagkamerater Mark Renshaw, Simon Gerrans og Stuart O'Grady. Klimaet er mye vennligere enn i Sveits der Thor har vært nødt til å justere flere treningsøkter på grunn av været. I Sveits har han også slitt med å finne kvalifiserte hjelpere til mopedpace som han har brukt en god del foran de store klassikerne. Det er ikke noe problem i Monaco der det er lett å leie inn slike hjelpere, sier Kvålsvoll.