Klubben bruker tre milliarder på å bli best igjen

Fjoråret ble en real fiasko for klubben. Nå smeller de tre milliarder kroner i bordet på å gjenerobre tronen.

Foto: iStockphoto

Fjoråret gikk ikke på skinner for baseballklubben New York Yankees i USA. Sluttspillet ble avholdt uten at den verdenskjente klubben var med, og slikt svir.Nå klasker Yankees hele tre milliarder kroner i bordet for at miseren fra 2008 ikke skal gjenta seg, skriver VG.For det er summen klubben betaler for å hente tre stjernespillere til New York, som igjen skal bringe byens stolthet til topps.Mark Teixeira, CC Sabathia og A.J Burnett heter de tre, og alle kommer de fremover til å motta lønninger selv godt betalte idrettsstjerner kommer til å misunne dem.Førstnevnte har skrevet under en kontrakt som gir ham 1,26 milliarder kroner i lønn over åtte år.Andre klubber i baseball-ligaen i USA reagerer nå på New Yorks pengebruk.Baseball er den eneste store idretten i USA som ennå ikke har innført såkalt lønnstak for klubbene. Dermed kan storlaget New York Yankees, som har en enorm fan-skare, overby andre lag og tilby spillere fantasilønninger.I for eksempel basketballigaen NBA i USA, er dette ikke like enkelt.