Lillestrøm må selge for å redde profflisensen

Lillestrøm har store økonomiske utfordringer og må selge deler av eierposten i Åråsen Eiendom for å komme økonomisk på beina igjen.

Foto: Scanpix

Mandag ble medlemmene i Lillestrøm Sportsklubb invitert til ekstraordinært årsmøte 19. januar, skriver Romerikes Blad. På sakslisten står blant annet «Delsalg av Åråsen Eiendom».LSK-formann Per Mathisen forteller at klubben har forhandlet fram en avtale om salg av en eierandel i eiendomsselskapet som klubben eier 100 prosent. Dersom flertallet på LSK-årsmøtet støtter forslaget, betyr det at klubben ikke lenger vil være eneeier av næringsdelen av Åråsen stadion, LSK-hallen og det nye treningsanlegget på Vigernesjordet.Nødvendig- Vi har et ønske om å fortsette som topplag. Slik den økonomiske situasjonen er nå, er det helt nødvendig å gjøre noe hvis vi skal opprettholde satsingen. Etter min mening har vi forhandlet fram en avtale som er god for LSK, sier LSK-formann Per Mathisen til Romerikes Blad.Han avviser at Lillestrøm har begynt å selge arvesølvet.- Nei, på ingen måte. Vi har i utgangspunktet ikke ønsket dette, men situasjonen vi har kommet opp i gjør det nødvendig. Men dette er ikke starten på et helt salg av Åråsen Eiendom. Planen vår er helt motsatt. Vi ønsker en gang i framtida å eie eiendomsselskapet 100 prosent igjen, sier Mathisen.Han vil ikke si noe om hvem som går inn på eiersiden eller hvor store andeler det er snakk om. Ifølge lokalavisen har Lillestrøm forhandlet fram en avtale som sikrer klubben muligheten til å kjøpe tilbake eierandelen for en hyggelig pris, og avtalen blir omtalt «nærmest som et lån».Nesten umuligDet skal være snakk om en helt nødvendig økonomisk tilførsel foran 2009-sesongen dersom toppsatsingen skal opprettholdes.LSK AS ender med et gigantisk underskudd for 2008. Underskuddet skal delvis dekkes med delsalget av Åråsen Eiendom. Alt annet vil ut fra det Romerikes Blad kjenner til gjøre det nesten umulig å beholde profflisensen i 2010.Mathisen regner med at noen LSK-medlemmer ikke liker det klubbstyret nå ønsker gjennomføre, men han regner med at årsmøtet vil gi sin støtte.- Det er sikkert noen som er skeptisk til dette, men når vi får forklart innholdet i avtalen tror jeg de fleste vil støtte det. Jeg tror de fleste synes det er artig å være med i toppen av norsk fotball, og med denne avtalen kan vi klare det, sier Mathisen. (©NTB)