I år som i fjor var det Pelé som delte ut trofeet. Portugisiske Cristiano Ronaldo vant tre titler med Manchester United forrige sesong - den engelske ligatittelen, mesterligaen og VM for klubblag. Tidligere har han også fått gullballen.Brasilianske Marta ble kåret til årets kvinnelige spiller for tredje gang på rad. Mandag ble det også klart at tidligere Umeå-spillere er klar for Los Angeles Sol i den nystartede amerikanske toppserien.Brasilianske Kaká, argentineren Lionel Messi, spanierne Fernando Torres og Xavi Hernandez var de fire andre nominerte mannlige spillerne, mens Cristiane fra Brasil, Nadine Angerer og Brigit Prinz fra Tyskland, og Englands Kelly Smith var de fire andre kvinnelige spillerne som nådde høyst i avstemningen.Ingvild Stensland var nominert blant de ti siste finalistene, men nådde altså ikke helt fram i avstemningen. Det er FIFAs medlemsnasjoner ved landslagskapteinene og landslagssjefene som har stemt fram sine favoritter.FIFAs Fair Play-pris ble delt mellom Tyrkia og Armenia, mens FIFA-presidentens pris gikk til det amerikanske kvinnelandslaget.FIFA ga også Det palestinske fotballforbundet en spesiell pris for å ha brakt internasjonal fotball til Vestbredden.