Tyske turister skal fristes med norsk gastronomi og informasjoner om unik norsk natur og kultur. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) står i spissen for Norges deltakelse på verdens største forbrukermesse for landbruk, mat og reiseliv, Grüne Woche, i Berlin.- Norge deltar for 21. gang på denne messen, og ambisjonen er i år å selge Norge som ferieland i større grad enn tidligere til det kjempemessige tyske markedet. Og hjelpemidlene er klart våre mattradisjoner og vår unike natur, sier Brekk til NTB.Brekk reiser til Berlin sammen med en norsk næringslivsdelegasjon. Til Berlin reiser også sju norske distriktsordførere som under matuken skal diskutere reiseliv og felles distriktsproblemer med tyske kolleger.Grüne Woche har i år samlet vel 1.700 utstillere fra 70 land. Den norske standen har med 30 utstillere som representerer 50 bedrifter innen mat og reiseliv.