United gikk på saftig bananskall i cupen

Fotballklubben ligger 35 plasser under Manchester United i ligasammenheng. Onsdag så ikke det ut som det betydde så mye.

Foto: Scanpix

Kris Commons scoret kampens eneste mål da Alex Fergusons lag ble påført sitt første tap på to måneder, etter 0-1-tap i ligacupen mot Derby. Sistnevnte har fortsatt mye å gjøre før finaleplassen er sikret, men håpet om Wembley-finale i mars lever for fullt.Clough ble tirsdag ansatt som manager i klubben hans far Brian førte til seriegull i 1972, og han fikk en hjertelig mottakelse. Han begynner i jobben først torsdag, men ungdomstrener David Lowe hadde en heldig hånd med laget fra trenerbenken.Et B-preget Manchester United skapte ikke en sjanse i en førsteomgang Derby dominerte. Commons sendte vertene i ledelse etter en halvtime, da han fikk ballen fra Mile Sterjovski vel 20 meter fra mål og knallet den inn i hjørnet.Ferguson gjorde fem endringer i laget som tok seg videre i FA-cupen søndag. Han fikk se laget sitt bli presset tilbake av en motstander som sliter på nedre tabellhalvdel i mesterskapsserien.Derby spilte sin første semifinale av betydning siden 1976, men det var tittelgrossistene fra Manchester som virket mest rustne.Ferguson kastet innpå Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney i annen omgang og lot dem angripe sammen med Carlos Tevez, men noe mål ble det ikke.Derby får en stor oppgave når ledelsen skal forsvares i returkampen på Old Trafford om snaut to uker, men ligger iallfall mye bedre an enn Burnley. Den andre semifinalisten fra mesterskapsserien tapte tirsdag 1-4 for Tottenham etter å ha ledet 1-0.