Værer økonomisk nedtur

Sarah Lewis i Det internasjonale skiforbundet (FIS) sier hun værer økonomisk nedtur, men er glad vinteren i alle fall har vært veldig bra til nå denne sesongen.

- Heldigvis har vinteren vært fin. Dårlige forhold ville ha gjort situasjonen vår verre. I den alpine verdenscupen er ikke et eneste renn avlyst på grunn av snøforholdene. Det er vind og uvær som har ført til avlysninger, sier generalsekretæren i FIS.Likevel legger hun ikke skjul på at økonomikrisen og den globale oppvarmingen er store utfordringer som skaper uro i alpinsporten, der verdenscupen er svært dyr i drift.- Ski- og utstyrsfabrikantene sliter og har det tyngre enn før. Derfor er det blitt vanskeligere for oss løpere å skaffe individuelle sponsorer, sier amerikaneren Ted Ligety. Han reiser rundt med mengder av ski og annet utstyr og må betale titusenvis av dollar i overvekt i løpet av sesongen.