Alle liker Jo Nesbø

Jo Nesbø er lesernes suverene favoritt. Vinner for andre år på rad.

Foto: Scanpix
Kultur

Prisen deles ut etter avstemning blant leserne i Bokklubben Nye Bøker. Og Nesbø var en overlegen vinner. Blant de 4.800 stemmene som kom inn, kapret han brorparten.Nesbø vant prisen for «Hodejegerne», den eneste av de åtte kriminalromanene han har skrevet som ikke har Harry Hole i hovedrollen. Men Harry vender tilbake allerede i høstens bok, kan Nesbø avsløre.Prisen er på 50.000 kroner og en skulptur av Kjell Erik Killi Olsen. I tillegg får prisvinneren ytterligere 50.000 kroner som han kan dele ut til en ung, lovende forfatter. Nesbø valgte Lars Petter Sveen (26) som i fjor kom med novellesamlingen «Køyre frå Fræna». Det ble den andre prisen for Sveen på kort tid. Lørdag fikk han Tarjei Vesaas' debutantpris for samme bok. (©NTB)

Nyheter
Kultur