Alshammar kritiserer for sexy svømmedrakter

Therese Alshammar, som mistet verdensrekorden sin på 50 meter butterfly tirsdag på grunn av ureglementert badedrakt, kritiserer regelverket.

Svømmeren Therese Alshammar - Foto: Scanpix
Kultur

- Jeg trodde svømmedraktene kunne være så moderate og sømmelige at vi som bruker dem skal kunne skjule våre mest private kroppsdeler, sier Therese Alshammar dagen etter at hun mistet den nye rekorden hun satte.Hun svømte inn til 25,44 og slo sin egen gamle rekord med to hundredeler, men da det ble klart at hun hadde brukt to svømmedrakter, ble hun straks fratatt rekorden for brudd på regelverket.Nå sier hun at hun brukte to svømmedrakter for å ivareta bluferdigheten sin, for de nye hypermoderne draktene svømmerne skal bruke, overlater ikke mye til nysgjerrigheten. De er konstruert slik at de nærmest av gjennomsiktige.I Australia kan kvinnelige svømmere ha bikinitruser under de moderne svømmedraktene for å dekke seg til. De gis også tillatelse til å stille med en liten overdel under drakten, men en hel ekstra svømmedrakt er ikke tillatt, og det var det Alshammar ble disket for.Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) har regler som er temmelig like de som praktiseres i australsk svømmesport. (©NTB)

Nyheter
Kultur