- Baasland-saken skremte nettgamblerne

Nordmenns bruk av penger på nettgambling flatet plutselig og uventet ut i fjor. Baasland-saken kan være en del av forklaringen.

Foto: Scanpix
Kultur

Biskopsønnen Bjarte Baasland tapte flere titalls millioner kroner på nettspill, og foreldrene hans ble sittende igjen med en stor del av regningen. På grunn av den tunge belastningen valgte faren hans, biskop Ernst Baasland, å søke avskjed i desember.- Nettspillmarkedet flatet ut i 2008 sammenlignet med tidligere år. Dette overrasker oss, men vi tror det må skyldes informasjon og mediebildet som blant annet inneholdt Baasland-saken. Dette skremte mange vekk, sier kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteri- og Stiftelsestilsynet til VG Nett.I fjor spilte 295.000 nordmenn for rundt 6 milliarder kroner på nettet. Det betyr at noen flere spiller for mindre penger per hode enn året før.I 2007 var den tilsvarende pengesummen 6,3 milliarder kroner, men på grunn av frykt for feilmargin i målingene velger tilsynet å nøye seg med å slå fast at nettspillingen har stagnert. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv