Friidretten stiller sterkt med penger på bok

- Vi har lagt oss opp litt penger, og det er ikke meningen å være bank heller.

Spydkasteren Andreas Thorkildsen og hekkeløperen Christina Vukicevic - Foto: Scanpix - Beijing OL
Kultur

Friidrettsforbundet går mot de kommende sesongene med penger på bok og velfylt bankkonto. Derfor tar forbundet seg til og med råd til å tape noen kroner.Egenkapitalen er på 14,2 millioner kroner etter flere år med kjempeoverskudd og gode inntekter fra spilleautomater, skriver NA24 Propaganda.Forbundet tapte 362.402 kroner i OL-året, mens det i budsjettet var lagt opp til en million kroner i underskudd. Det er også lagt opp til en million kroner i minus i 2009.- Vi har lagt oss opp litt penger, og det er ikke meningen å være bank heller. Forbundet skal ha minst ti millioner kroner i egenkapital, men vi har en del mer. Vi bruker nå litt av egenkapitalen på å investere i aktivitet, men fra neste år kommer vi til å legge opp til å gå i balanse, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor til NA24 Propaganda.Omsetningen i fjor endte på 26,6 millioner kroner. Det var 3,5 millioner mer enn budsjettert. Nesten halvparten av inntektene kommer fra samarbeidspartnerne. Dermed kom det inn 250.000 kroner til generalsekretæren, noe som gjorde at Hildeskor tjente 896.000 kroner i lønn, bonus og godtgjørelser i 2008. (©NTB)

Nyheter
Kultur