Reddes fra konkurs

- Vi forventer at dette skal bidra til at Stjernen kan leve videre og at man unngår slike saker i fremtiden, sier Fredrikstad-ordføreren.

Andersen, Morgan Foto: Scanpix
Kultur

Fredrikstad kommune redder ishockeyklubben Stjernen fra konkurs gjennom å gi en garanti på en million kroner og å ettergi 50.000 kroner i halleie.Ordfører Eva Kristin Andersen sier til NRK at innstillingen fra rådmannen om å gi krisehjelp til klubben fikk tverrpolitisk støtte.- Vi forventer at dette skal bidra til at Stjernen kan leve videre og at man unngår slike saker i framtiden, sier Andersen til NRK.Garantien tidsbegrenses til fem år, men omfatter ikke eventuelle tillegg som følge av renter og andre kostnader. Fredrikstad kommune skal også varsles dersom Stjernen ikke klarer å overholde forpliktelsene.Kommunen anser redningsoppdraget som svært viktig.- Det er viktig å beholde en eliteklubb i Fredrikstad-regionen. Eliteidretten har mye å si for utviklingen av breddeidretten, blant annet som en inspirasjon for de unge, sier ordfører Andersen. (©NTB)

Nyheter
Kultur