Skibakke i København?

Flertall i byrådet for et anlegg på flere titalls millioner kroner.

Foto: Ola Matsson.
Kultur

København har det meste, men mangler en skikkelig skibakke. Det vil et flertall i den danske hovedstadens byråd nå bøte på, ved å bygge et anlegg til 80 millioner kroner på Amager.Politikerne vil bruke godt over en halv milliard danske kroner på å ruste opp et større område på øya øst for Københavns sentrum. I tillegg til fornyelse av fotballbaner og bygging av en ny svømmehall, skal det også reises en skibakke, skrev Politiken onsdag.Kulturbyråd Pia Allerslev fra sentrumspartiet Venstre avfeier ifølge København-avisen at det er snakk om en København-utgave av Holmenkollen. - Hvis noen tror noe slikt, er det bare helt skjørt, sier hun.- Men jeg har også sett barn kjøre kjelke i en liten bakke på Rådhusplassen, og det er langt fra skjørt, fortsetter byråden. Hun viser til Storbritannia, der det i dag fins 21 kunstige skibakker av den typen danskene nå kan tenke seg å anlegge.Prislappen på 80 millioner kroner har Pia Allerslev hentet fra et tilsvarende prosjekt i Frederikshavn nordøst på Jylland. Men etter rundt ti år med forberedende arbeid, er dette prosjektet nå strandet. (©NTB)

Nyheter
Politikk