Stor regelendring i Formel-1

Ikke lenger poeng som teller.

Formel-1 - Foto: Scanpix
Kultur

Den føreren som vinner flest VM-runder i formel 1 blir verdensmester. Det bestemte Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) tirsdag.Her får du se alle de nye F1-regleneFIA-kongressen i London avslo først et forslag fra lagene om å endre poengsystemet for å belønne seirer høyere. FIA-kongressen vedtok derimot forslaget fra formel 1-ledelsen om at den som vinner flest runder kan kalle seg årets formel 1-mester.Hvis to førere havner likt i antall seirer så vil det gamle poengsystemet gjelde. Rekkefølgen bak verdensmesteren og fabrikkmesterskapet avgjøres også av poengsystemet.I fjor ble Lewis Hamilton verdensmester til tross for at han vant færre VM-runder enn Felipe Massa. Hamilton ble den yngste VM-vinner noensinne etter at Massa bare tok femteplass i den siste runden. Det var med andre ord spenning helt til siste slutt.Under den nye ordningen kan verdensmesteren være klar allerede etter at ni av 17 runder er unnagjort.FIA-kongressen vedtok også ytterligere kostnadsreduserende tiltak. Et forslag fra formel 1-sjef Bernie Ecclestone om å dele ut gull-, sølv- og bronsemedalje til de beste etter hvert løp ble nedstemt.Årets formel 1-sesong starter i Melbourne

Nyheter
Kultur