Fotballklubben er nær konkurs

Går Moss Fotballklubb konkurs, spilles resten av Adecco-ligaen med 15 av 16 lag.

Mosspiller Kenneth Kvalheim (t.v.) i gult jublet etter seier mot Start i fjor på Meløs stadion. Bård Borgersen og Leif Otto Paulsen deppet. Moss vant den kampen 4-0. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Kultur

For en måned siden hadde Moss Fotballklubb ingen penger på konto, og fikk ikke utbetalt lønninger til sine ansatte, skriver Moss avis. I går presenterte klubben sin fremtidsplan, og det er mange som er villige til å hjelpe for å unngå konkurs.- 12 investorer har allerede gått inn med èn million kroner. Sammen kan vi klare dette, sier nestleder i Moss Fotballklubb, Jan Andre Solvang til avisen.Klubben ligger an til et driftsunderskudd på 7,5 millioner kroner i år, i tillegg til den kortsiktige gjelden på 3,5 millioner kroner. Totalt har klubben et kapitalbehov på 12 millioner.- Går fotballklubben konkurs vil all aktivitet bli lagt ned, alle spillerne blir fristilt. Adeccoligaen vil bli spilt ferdig med 15 av 16 lag, og MFK må starte i 7. divisjon. Dette ville være første gangen noe liknende har skjedd i våre to øverste divisjoner, sier Solvang til avisen. Han avfeier at dette skal skje, og forventer at klubben blir reddet.Dannelse av et AS, Melløs Holding AS, kan redde klubben kortsiktig.

Nyheter
Kultur