"Nazi-klesmerke" fikk arabiske eiere

Tyske nynazister raser etter at klesmerket Thor Steinar er overtatt av arabere. Merket skal nå satse på blomster-design.

Kultur

Tyske nynazister raser etter at klesmerket Thor Steinar er overtatt av arabere.Det tyske klesmerket har med sin forkjærlighet for norske flagg og norrøne symboler lenge vært populært blant nynazister og høyreekstreme.Nylig åpnet de butikken Tromsø i Berlin, noe som resulterte i demonstrasjoner fra sinte naboer som fryktet at den ville trekke nynazister til bydelen.Også i andre tyske byer er det Thor Steinar-butikker, under navn som Larvik, Narvik, Trondheim og Brevik. De har også vært gjenstand for demonstrasjoner.Norske myndigheter har også protestert mot Thor Steinars bruk av norske flagg, og fikk støtte fra Tysklands statsminister Angela Merkel. Nå får de hjelp fra uventet hold, ettersom eierselskapet Mediatex er kjøpt opp av en arabisk investor.Financial Times kunne i forrige uke fortelle at Thor Steinar nå er overtatt av Dubai-selskapet International Brands General Trading (IBGT), og konstaterer at dette må være et hardt slag for tyske nynazister.IBGT eies av den styrtrike forretningsmannen Faisal al-Zarooni, skriver Frankfurter Rundschau.Ifølge den tyske avisen har overtakelsen skapt sterke reaksjoner blant tyske høyreekstreme, som anklager Thor Steinars tidligere eier for forræderi og oppfordrer til boikott.At kleskjeden i tillegg har gått bort fra norske flagg og dårlig skjult flørting med runer og nazisymboler, og i stedet satser på blomstermønster og engelsk tekst, har heller ikke gått upåaktet hen i disse miljøene.Om tyske nynazister vil kjøpe klær hos Thor Steinar heretter, er derfor høyst uklart.

Nyheter
Kultur