Roskilde-festivalen i krise

I år kan det bli lettere å skaffe seg billetter til Roskilde-festivalen.

Foto: Scanpix - Illustrasjonsfoto konsert
Kultur

Roskilde-festivalen er i krise. En hovedårsak er at lav kurs på svenske kroner i Danmark får mange svenske festivalgjester til å holde seg hjemme, skriver Politiken.Mange islandske musikkentusiaster må også holde seg hjemme, etter at finanskrisen har rammet Island med full styrke. Billettinntektene synker, og festivalledelsen i Roskilde får mindre penger til å betale for de helt store artistene, het det på avisens nettsider fredag.- For få år siden var Danmarks største kulturbegivenhet, Roskilde-festivalen, sikker på å kunne melde om utsolgt og høste stor internasjonal ros hver sommer. Nå er festivalen som så mange andre rammet av finanskrisen, fallende salg av CD-er og ikke minst en lav svensk krone, het det videre i artikkelen.- Vi risikerer helt klart å miste mye av vårt publikum fra Sverige og Island, som er hardt rammet av den internasjonale finanskrisen. Deltakerne fra de to landene pleier å utgjøre til sammen rundt 12.000 mennesker, bekrefter Roskildefestivalens direktør Henrik Rasmussen overfor Politiken.Mens billettsalget faller, må festivalen regne med økte artisthonorarer. Internasjonale toppnavn som Madonna, Bruce Springsteen eller AC/DC krever nemlig stadig høyere konserthonorarer for å kompensere for inntektstap som skyldes lavere salg av CD-er. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv