Se og Hør-boken blir film

Håvard Melnæs skapte liv og røre med boken "En helt vanlig dag på jobben". Nå skal den festes til filmrullene.

Foto: Scanpix
Kultur

Produksjonsselskapet Folk Flest Filmproduksjon skal lage spillefilm om livet som reporter i Se og Hør. Nå har filmen fått 9 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt.Spillefilmen tar utgangspunkt i Håvard Melnæs' omstridte bok «En helt vanlig dag på jobben». I boka skildrer han sine egne opplevelser som stadig mer skruppelløs reporter i Se og Hør fra 1996 og utover.Kjendiser med - I ei tid da alle skal bli kjendiser, er det viktig å fortelle noe om baksiden ved denne medaljen, sier produsent Ørjan Karlsen til NTB. Han regner med at rollelista vil være klar i løpet av et par måneder. Vi vil også få se kjendiser som spiller seg selv.- Det blir en fiksjonsfilm som bygger på en sann historie. Vi har ikke diktet opp noe i manuset, alt bygger på det som står i boka til Melnæs og våre egne undersøkelser, sier Karlsen.Premiere 2010 Karlsen vedgår at et par punkter gjenstår på finansieringssiden, men med støtten fra Norsk filminstitutt på plass regner han det som sikkert at filmen vil bli en realitet. Målet er at filmen skal ha premiere høsten 2010.Forfatter Erlend Loe har skrevet manus til filmen. Terje Rangnes debuterer som langfilmregissør. (©NTB)

Nyheter
Kultur