Vil nekte tradisjonelt veddemål

Hvert år veddes det i verdens nordligste by om når «den røde steinen» går gjennom isen. Nå sier Lotteritilsynet stopp for den veldedige tradisjonen.

Foto: Scanpix / HegnarOnline
Kultur

Tilsynet begrunner avslaget med at denne typen lotteri er ukjent.Formann Thomas Eliassen Darrell i den frivillige organisasjonen Round Table i Hammerfest sier at avgjørelsen kom som lyn fra klar himmel.- Vi er godt i gang med planleggingen. Steinen ligger på vannet, premie er ordnet og formål som vi skal gi en god del av inntektene til er valgt ut, sier han til NRK.Steinen er på mellom ett og to tonn. Rødmalt ligger den på isen på Storvannet i Hammerfest og venter på at isen skal smelte. Inntektene fra veddemålet om når det skjer, skulle i år gå til barneavdelingen ved Hammerfest sykehus.Kommunikasjonsdirektør Rune Timberlid sier at Lotteritilsynet skal vurdere en klage fra arrangørene. (©NTB)

Nyheter
Politikk