Krise-klubben vant livsviktig kamp

Fotballaget ligger syltynt an og har kavet i bunnen i hele år. Mandag måtte de vinne - og greide det.

Publisert 12. mai 2009 kl. 06.13
Oppdatert 19. mars 2014 klokken 15.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
Foto: Scanpix

Newcastle tok imot Middlesbrough i viktig bunnkamp på St. James' Park mandag. The Magpies vant 3-1 og tok seg over nedrykksstreken.Det begynte dårlig for Alan Shearers mannskap. Etter bare to og et halvt minutt hadde Habib Beye satt ballen i eget nett og det så veldig mørkt ut.Laget øynet nytt håp da Steven Taylor slo til etter ni minutter og lagene var like langt. I mellomtiden hadde også hjemmelaget hatt et stangskudd.Etter hvilen hadde begge lag sine muligheter til å ta ledelsen, men St. James Park tok helt av etter 71 minutter. Da hadde Shearer byttet ut Michael Owen med Obafemi Martins. og Martins hadde vært på banen noen få sekunder før han traff perfekt.Managere blir ofte genierklærte for slike taktiske bytter som slår til. Nå kan Shearer snart stå fram som en sann redningsmann for laget han har vært så trofast mot som spiller.Danske Peter Løvenkrands satte den siste spikeren i Boro-kista da han gjorde 3-1 fem minutter før slutt.Newcastle og Hull står med 34 poeng, men går Newcastle går foran på bedre målforskjell. Det gjenstår to kamper av årets sesong.