Telefonen er Nokias minste 5 megapiksel skyvetelefon. Den har arvet utseendet til 6600 Slide. Telefonen har designdetaljer som et deksel i børstet stål, samt en valgtast i krom. Telefonen har også en rekke andre smarte løsninger; du kan på en enkel og grei måte sette telefonalarmen i snooze-modus, avvise innkommende anrop eller aktivisere telefonens display med et lett klikk på telefondekslet.Kombinasjonen av 3G-tilkobling og ypperlige fotoegenskaper, 5 megapiksel kamera med dobbel LED-blits, og en tydelig 2.2 tommer stor skjerm med 16 millioner farger, gjør opptak og deling av minneverdige lett.Med telefonen følger et 1GB micro SD-kort, telefonens minne kan utvides opp til 16 GB. Det følger også med et Nokia WH-203 hodesett med FM-radio.Nokia 6600i slide kommer på markedet i tredje kvartal 2009 og har en beregnet utsalgspris på 200 euro før eventuelle avgifter og subsidier.