Norsk Tipping ønsker å innføre en18-års aldersgrenser for alle spill, uavhengig om de blir kjøpt hos kommisjonær, på Internett eller via mobilen.- Vi mener at pengespill er en voksenaktivitet, og dette syner deler vi med fagmiljøer innen spillavhengighet. Vi vil nå ta et initiativ overfor Kulturdepartementet for å få endret spillereglene på dette området, sier adm. dir. Torbjørn Almlid i Norsk Tipping ifølge en pressemelding.
Beløpsgrenser
Norsk Tipping ønsker at spillerne skal ha en sunn og moderat spillatferd. I tillegg til de nye adferdsverktøyene innfører selskapet også overordnede grenser for forbruk. De nye grensene er:40.000 per dag, 100.000 per uke, 300.000 per måned og 1.000.000 kroner per år.På mobil og internett kan man spille for 10.000 kroner per dag.- Dette er grenser som er meget romslige, og de vil ramme svært få av spillerne våre. Men de er viktige å ha for å hindre de ekstreme storspillerne, sier Almlid.Norsk Tipping jobber ifølge meldingen nå med å utvikle en egen løsning for spillelag, der de kan få egne grenser.