Endelig kommer stjernene til Norge

Snart kan du bo på et ekte femstjerners hotell i Norge.

Bergen
Kultur

Fra nyttår skal nemlig overnattingssteder rangeres også her på berget, slik det har vært i Europa lenge. I dag fins ingen stjerneordning i Norge, men de enkelte hotellkjedene har gjerne utstyrt sine hoteller med stjerner etter egen vurdering. Fra 1. januar blir imidlertid hotellene utstyrt med forskriftsmessige stjerner som skal vise kvalitet etter et bestemt system. Da er Norge på linje med resten av Europa.- I dag er det bare Norge og Finland som ikke har en slik klassifisering. I løpet av noen år regner vi med at de fleste hotellene i Norge er med i ordningen, sier Knut Almquist, administrerende direktør i NHO Reiseliv, til Aftenposten.no.Det er Næringsdepartementet som gjennom et pålegg til reisebransjen sørger for at stjerneordningen blir innført også i Norge.

Nyheter
Næringsliv